Solbriller med uv beskyttelse hos Kongsted Optik i Nykøbing Mors

Du ved sikkert, at for meget udsættelse af solens ultraviolette (UV) stråler kan forårsage solskoldning og hudkræft. Men vidste du, at UV stråling også kan skade dine øjne? Længerevarende eksponering af solens UV stråler har været knyttet til betydelige øjenproblemer, som f.eks. grå stær, makuladegeneration og årehindebetændelse. Hos Kongsted Optik hjælper vi dig med at finde de perfekte solbriller, så du uden bekymringer kan bevæge dig ud i solen.

Beskyttelse af dine øjne med solbriller med uv beskyttelse

For at beskytte dine øjne mod skadelig solstråling skal du bære solbriller, der blokerer 100 procent af UV strålingen, når du er udendørs i dagslys. Dine øjne har brug for beskyttelse, selv på overskyede dage, fordi solens skadelige UV stråler kan trænge gennem skydækket.

Solens stråler er stærkest mellem kl. 10:00 og 14:00, men det er ikke kun der, UV-stråler kan skade dine øjne. Blænding og refleksioner kan også give dig problemer, så lad dine solbriller være klar, hvis du er omkring sne, vand eller sand, eller hvis du kører i bil, da forruder er en stor blændingskilde.

At bære solbriller, der blokerer 100 procent af UV-stråler, er den bedste måde at beskytte dine øjne mod solen. Nogle kontaktlinser giver UV-beskyttelse, de dækker ikke hele dit øje, så du har stadig brug for solbriller. Det kan også være en god ide at overveje et par fit-over solbriller for at forhindre UV-stråler i at komme ind rundt om stellet.

Hvad er UV-stråler?

UV-lys er opdelt i tre forskellige typer: UVA, UVB og UVC.

  • UVA har længere bølgelængder og passerer let gennem glas; eksperter er uenige om, hvorvidt UVA skader øjnene eller ej.
  • UVB-stråler er de farligste, hvilket gør solbriller med uv beskyttlse og solcreme en nødvendighed. De går ikke gennem glas.
  • UVC-stråler når ikke jorden, fordi dens atmosfære blokerer dem.

Se mere om hvordan du beskytter dine øjne på:
www.beskytdineøjnemodsolen.nu