Synsprøve hos Kongsted Optik i Nykøbing Mors

Mange mennesker oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at deres syn svigter. Hvis du oplever tilbagevendende gener, bør du opsøge din optiker, og få gennemført en synstest. Hos Kongsted Optik i Nykøbing Mors står vores dygtige optikere klar altid klar til at hjælpe dig og dine øjne ved hjælp af en synsprøve.

Hvordan foregår en synsprøve?

Der findes mange forskellige synsprøver. Den mest almindelige er nok en synsprøve ved brug af bogstavstavlen, som vi alle kender. Den tester ganske enkelt dine øjnes skarphed. Hvis din optiker opdager et synsproblem, er det sandsynligt, at et af de næste skridt, du vil tage, involverer en phoropter. En phoropter er en speciel maskine, der bruges til at korrigere dit syn, ved at skifte forskellige linser foran dine øjne. En phoropter ser nærmest science fiction-agtig ud, men er i virkeligheden et genialt værktøj til at bestemme den nøjagtige synskorrektion, der kræves for dine individuelle øjne. Synsprøven er på ingen måde ubehagelig, og varer kun ca. 30 minutter.

Hvordan virker en phoropter?

Under selve synsprøven skal du kigge gennem phoropteren på et bestemt billede, mens optikeren tester dit syn ved at skifte linserne foran dine øjne, indtil i finder den linse, der giver dig det klareste syn af billedet. Linserne, som optikeren beder dig kigge igennem, bruges til at bestemme hvor buet og unikt formet dine brilleglas skal være for at kompensere for dine øjnes synsfejl.

Det er vigtigt at bemærke, at en phoropter er subjektiv, da dine svar påvirker synsprøven. Dette skyldes, at din optiker foretager justeringer baseret på dine svar. Han vil altså blive ved med at stille spørgsmål som: “Er dit syn bedre eller værre? Er det klarere med den første linse eller den anden?” indtil i finder den perfekte linse.

Vi anbefaler, at bestille tid.