Brilleglas hos Kongsted Optik i Nykøbing Mors

En vigtig beslutning
De glas, du vælger til dine briller, vil ofte afgøre, hvor glad du bliver for din briller. Og at købe brilleglas er ikke en let opgave. Der er nemlig mange forskellige typer brilleglas, men for de fleste er der egentlig kun 2 typer, der gør sig gældende: enkeltstyrkeglas eller flerstyrkeglas.

Forskellige brilleglas

For at du ikke er i tvivl om, hvordan de 2 forskellige brilleglastyper fungerer, kommer der her en liste, som kort beskriver deres funktioner:

  • Enkeltstyrkeglas – Enkeltstyrkeglas har den samme styrke i hele glasset. De er beregnet til dig, der både er nær- eller langsynet. De bruges primært, hvis du har behov for et enkelt par briller, når du skal køre i bil eller som læsebriller.
  • Flerstyrkeglas – Har då svært ved at se ting på både lang og kort afstand, skal du have fat i et par flerstyrkeglas. I flerstyrkeglas er der forskellige styrker i glassets felter. Øverst i glasset sidder der et felt, som forbedrer skarpheden af ting på lang afstand, mens der nederst i glasset er et felt, som hjælper dig med at se ting tæt på. De behøver derfor ikke 2 forskellige par brilleglas, hvis du vælger flerstyrkeglas.